Τριήμερη εκδρομή σε Νυμφαίο - Φλώρινα - Πρέσπες - Καστορία - Οχρίδα (Σκόπια)

Τριήμερη εκδρομή σε

Νυμφαίο - Φλώρινα - Πρέσπες - Καστοριά
Οχρίδα (Σκόπια)

7 - 9/12/2016
2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο στη Φλώρινα.

Τιμή συμμετοχής 110 ευρώ

*Δεκτά δελτία εκδρομικού προγράμματος του ΟΓΑ*

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΕ

ΝΥΜΦΑΙΟ - ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ ( ΣΚΟΠΙΑ)

1η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΡΣΑΛΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ - ΦΛΩΡΙΝΑ
Αναχώρηση το πρωί από τα Φάρσαλα με προορισμό το Νυμφαίο. Δια μέσω Ελασσόνας, άφιξη στη Νεράιδα, στάση για καφέ. Η νεράιδα βρίσκεται σε απόσταση 20χλμ νοτιοανατολικά της Κοζάνης, από όπου θα απολαύσουμε την θέα στην τεχνητή λίμνη Πολύφυτου. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Νυμφαίο. Άφιξη και επίσκεψη στο χωριό το οποίο είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1350μ και στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Προστασίας Καφέ Αρκούδας “ Αρκτούρος” , όπου φιλοξενούνται οι κακοποιημένες αρκούδες. Μετά το τέλος της περιήγησης μας ελεύθερος χρόνος για να γευματίσουμε στο Νυμφαίο. Μετά το γεύμα αναχώρηση για την Φλώρινα . Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στην πόλη, επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΙΝΑ - ΟΧΡΙΔΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το συνοριακό φυλάκιο της Νίκης. Διέλευση συνόρων και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την γραφική πόλη της Οχρίδας. Ακολουθώντας μια παραλίμνια διαδρομή διαδρομή θα επισκεφτούμε το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, κτίσμα του 10ου μ. Χ αιώνα με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του και την μοναδική, πανοραμική θέα του στη λίμνη. Ελεύθερος χρόνος για αγορές σε είδη λαϊκής τέχνης και κοσμήματα που κατασκευάζονται από λέπια ψαριών. Ακολούθως αναχώρηση για την πόλη Οχρίδα. Ένας όμορφος περίπατος στη λίμνη και μια βόλτα στο γραφικό πεζόδρομο  θα σας ενθουσιάσουν.  Αναχώρηση για την επιστροφή στην Φλώρινα με ενδιάμεση στάση στο γνωστό αλλοτινό Μοναστήρι, σήμερα Μπίτολα. Το βράδυ βόλτα στην πόλη, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΙΝΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΦΑΡΣΑΛΑ
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για τις Πρέσπες ( Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα), που είναι τα φυσικά υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας - Αλβανίας  και πρώην Γιουγκοσκλαβίας. Χωρίζονται μεταξύ τους απο μία στενή λουρίδα που έχει δημιουργηθεί απο το ρεύμα του Αγίου Γερμανού. Μέσω της πλωτής γέφυρας την οποία θα διασχίσουμε πεζοί, θα επισκεφθούμε το νησί του Αγ. Αχιλλείου το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης. Μετά τον Αγ. Αχίλλειο θα επισκεφθούμε το τελευταίο και μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας πριν τα Αλβανικά σύνορα, τους Ψαράδες όπου και θα γευματίσουμε. Μετά το τέλος της περιήγησης μας αναχώρηση με προορισμό την πόλη της Καστοριά, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην πανέμορφη λίμνη, με πολλά παλιά αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεση στάση άφιξη στα Φάρσαλα τις βραδινές ώρες.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 110,00 ευρώ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΧΡΙΔΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Αρχηγός - συνοδός του γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Το μονόκλινο επιβαρύνεται επιπλέον

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ