Τετραήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία τα Φώτα. Μπάνσκο - Σόφια - Φιλιππούπολη - Παμπόροβο

Τετραήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία τα Φώτα

Μπάνσκο - Σόφια - Φιλιππούπολη - Παμπόροβο

5 - 8/1/2017

1 διανυκτέρευση στη Σόφια με ημιδιατροφή.
2 διανυκτερεύσεις στην Φιλιππούπολη με
ημιδιατροφή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΜΠΑΝΣΚΟ - ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΜΠΟΡΟΒΟ
5 – 8 / 1 / 2017

1η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΡΣΑΛΑ - ΜΠΑΝΣΚΟ - ΣΟΦΙΑ
Αναχώρηση από τα Φάρσαλα τις πρωινές ώρες και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στα σύνορα Προμαχώνα - Σερρών. Έλεγχος των ταυτοτήτων, ολιγόωρη στάση στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και μετά από δύο ώρες περίπου άφιξη στο Μπάνσκο, στάση για καφέ και φαγητό. Το Μπάνσκο είναι μια παλιά κωμόπολη με δική της κουλτούρα και έθιμα, όμορφα παραδοσιακά σπίτια, πλακόστρωτους δρόμους και πολιτιστικά μνημεία. Το όμορφο περιβάλλον της πόλης, σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική της Βουλγάρικης Εθνικής Αντίστασης, το κάνουν πολύ δημοφιλές και στον έξω κόσμο. Μετα την επίσκεψη μας στο Μπάνσκο αναχωρούμε για τη Σόφια, άφιξη στο ξενοδοχείο, γεύμα, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Ναό μνημείο Αλεξάντερ Νέφσκι με τους επίχρυσους τρούλους, τους Βυζαντινούς ναούς Αγίας Κυριακής, Αγίας Σοφίας, τη Ρώσικη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το εντυπωσιακό κτήριο της Βουλής και τις καμπάνες της Ειρήνης. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για την Φιλιππούπολη. Άφιξη στην πόλη και ελεύθεροι για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΜΠΟΡΟΒΟ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (80+80 χλμ)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το χιονοδρομικό κέντρο Παμπόροβο. Το Pamporovo βρίσκεται στο κέντρο της οροσειράς της Ροδόπης, σε υψόμετρο 1650m και με ψηλότερη κορυφή τη Snejanka (Σνεγιάνκα) στα 1926m. Είναι χαρακτηρισμένο σαν το πιο ηλιόλουστο χιονοδρομικό στη Βουλγαρία. Η βλάστηση της οροσειράς της Ροδόπης με τα απέραντα ελατοδάση και τα αμέτρητα ρέματα και ποταμάκια (πολλά από τα οποία είναι παραπόταμοι του Νέστου και του Άρδα) αφήνουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη ενθουσιασμένο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση, φαγητό και καφέ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στο ξενοδοχείο, γεύμα, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΦΑΡΣΑΛΑ.
Μετά το πρωινό αναχωρούμε την ξενάγηση στη πόλη για να δούμε το σπίτι Μουσείο του Κουγιουμτζόγλου, την εκκλησία Αγίου Κων/νου και Ελένης, το λαογραφικό Μουσείο και το Ρωμαϊκό Θέατρο. Αμέσως μετά την ξενάγηση αναχωρούμε για την Ελλάδα μέσω Προμαχώνα - Εθνικής οδού με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στα Φάρσαλα τις βραδινές ώρες.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 170,00 ευρώ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορά καθ΄όλη την διάρκεια της εκδρομής με υπερυψωμένο λεωφορείο.
Ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ξεναγός.
1 διανυκτέρευση στη Σόφια με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4*.
2 διανυκτερεύσεις στη Φιλιππούπολη με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4*.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρος.
Το μονόκλινο επιβαρύνεται επιπλέον.